FMI va relua discutiile oficiale dupa formarea noului Guvern

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 21:10
1133 citiri
FMI va relua discutiile oficiale dupa formarea noului Guvern

Misiunea Fondului Monetar International si Comisiei Europene va continua activitatea pe partea tehnica cu autoritatile romane si le va furniza constatarile preliminare ale misiunii, urmand sa reia discutiile oficiale cu noul guvern, cand acesta se va forma.

"Misiunea FMI si CE aflata la Bucuresti va continua activitatea pe partea tehnica cu autoritatile romane si le va furniza constatarile preliminare ale misiunii si recomandarile privind politicile. Misiunea se va intoarce la Bucuresti pentru a relua discutiile oficiale cu noul guvern atunci cand acesta se va forma.

Avem toate speranta ca Romania va continua sa respecte angajamentele privind politicile economice asumate fata de partenerii sai internationali. Politica macroeconomica intarita si continuarea reformele structurale raman esentiale pentru redresarea economica din Romania si cresterea pe termen lung", se arata intr-o declaratie a sefului misiunii, Jeffrey Franks.

O misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, a inceput pe 24 aprilie cea de-a cincea evaluare a acordului stand by cu Romania. Misiunea urma sa fie finalizata pe 7 mai.

Jeffrey Franks este insotit de Erik De Vrijer, cel care va prelua conducerea delegatiei Fondului la Bucuresti.

Mihai Razvan Ungureanu si Guvernul sau pleaca de la Palatul Victoria dupa numai 79 de zile de mandat, nici macar trei luni de zile.

Cabinetul Ungureanu a fost investit pe 9 februarie, primind 237 de voturi.

A fost demis, dupa ultimele numaratori, cu 235 de voturi.

Misiunea Fondului Monetar International condusa de Jeffrey Franks s-a deplasat vineri dupa-amiaza la sediul Ministerul Finantelor Publice pentru discutii tehnice cu specialistii institutiei, au declarat pentru NewsIn surse din MFP.

Franks urma sa se intalneasca in jurul orei 14.00 cu reprezentantii MFP, insa delegatia nu a mai venit la ora stabilita.

In jurul orei 16.00, Franks si membrii delegatiei FMI au ajuns la MFP unde discuta cu specialistii institutiei.

Reprezentanti FMI au declarat ca in cursul zilei de vineri va fi facuta o informare legata de misiunea institutiei financiare in Romania.

Misiunea FMI a avut vineri intalniri cu reprezentantii Ministerului Economiei si ai BNR.

Boardul Fondului Monetar International (FMI) a aprobat pe 21 martie, in unanimitate, cea de-a patra evaluare a acordului de tip preventiv cu Romania si a deblocat a cincea transa din imprumut, in valoare de 505 milioane euro.

Cea de-a patra evaluare a acordului preventiv permite autoritatilor sa traga transele doar daca au nevoie.

Acordul stand-by, in valoare de 3,56 miliarde euro, a fost aprobat pe 25 martie 2011 si a intrat in vigoare pe 31 martie 2011.

#FMI discutii nou guvern, #formare nou Guvern, #FMI discutii Guvern Ponta , #Acord FMI