FMI vine iar in Romania. Motivul: a patra evaluare

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 16:43
2749 citiri
FMI vine iar in Romania. Motivul: a patra evaluare

O misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, va face o vizita la Bucuresti intre 25 ianuarie - 6 februarie, pentru a realiza cea de-a patra evaluare a acordului stand by cu Romania, a anuntat miercuri Tonny Lybek, reprezentantul FMI in Romania si Bulgaria.

"Autoritatile au decis sa trateze acordul ca unul de tip preventiv, mai exact nu intentioneaza sa retraga resursele disponibile. Misiunea FMI se va intalni cu autoritatile, precum si cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, asociatiilor de afaceri, bancilor si organizatii ale societatii civile. Vizita FMI se va derula impreuna cu reprezentantii Comisiei Europene si a Bancii Mondiale", a precizat Lybek.

Concluziile misiunii vor fi anuntate la sfarsitul vizitei. Jeffrey Franks va ramane in Romania inca o zi dupa incheierea misiunii, urmand sa plece pe 8 februarie.

O delegatie a FMI, condusa de Jeffrey Franks, precum si reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale au efectuat, in perioada 25 octombrie - 7 noiembrie, cea de-a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu Romania.

In urma aprobarii celei de-a treia evaluari, Consiliul director al FMI a pus la dispozitia Romaniei inca 507 milioane de euro, ceea ce ridica la 1,6 miliarde de euro valoarea totala a sumei pe care o poate accesa Romania de la FMI, in caz de nevoie.

Acordul stand-by, in valoare de 3,56 miliarde euro, a fost aprobat pe 25 martie 2011 si a intrat in vigoare pe 31 martie 2011.

#FMI vizita Romania, #FMI imprumut Romania , #Acord FMI