Fondul Proprietatea: Un nou acord cu FMI, in 2015, ar fi benefic pentru Romania

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 12:14
1539 citiri
Fondul Proprietatea: Un nou acord cu FMI, in 2015, ar fi benefic pentru Romania
Foto: Energynomics

Un nou acord al Romaniei cu Fondul Monetar International (FMI), in 2015, ar fi benefic pentru Romania si pentru economie, deoarece ar creste increderea investitorilor, apreciaza Greg Koniecnzy, managerul Fondului Proprietatea (FP), unul din cele mai mari fonduri inchise de investitii din lume.

'Verificarea externa si asistenta din partea unor institutii financiare internationale onorabile, precum FMI, este intotdeauna folositoare si sporeste increderea investitorilor in economia Romaniei, care a inceput sa creasca si are un potential de crestere de 5%', a declarat Konieczny, care a adaugat ca investitorii cred in politicieni, dar intr-o anumita masura, si vor, de asemenea, o verificare suplimentara din partea unor institutii financiare internationale onorabile.

Intrebat de jurnalisti despre impactul alegerilor prezidentiale de duminica, managerul FP a afirmat ca numarul mare de persoane care au votat da un mandat mai puternic politicienilor pentru a conduce tara si un mesaj puternic despre ceea ce isi doresc cu adevarat.

Koniecnzy: Exista un echilibru mai bun in termeni de putere dupa alegeri

In mod categoric, dupa aceste alegeri, exista un echilibru mai bun in termeni de putere, iar exemplul altor state din aceasta parte a lumii arata ca, in general, acest echilibru este foarte bun pentru tara, a spus managerul FP.

'Ceea ce asteptam (dupa aceste alegeri - n.r.) este o mai buna cooperare intre presedinte si Guvern, care ar putea sa conduca la crearea unui climat investitional mai transparent si mai prietenos', a mai spus managerul FP, care a subliniat importanta continuarii reformelor si a disciplinei fiscale, in sensul angajamentelor asumate fata de FMI.

Creat pentru despagubirea persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate in timpul regimului comunist, FP este in prezent unul dintre cele mai mari fonduri inchise de investitii din lume, cu active nete de 3,22 miliarde euro si o capitalizare bursiera de 2,51 miliarde euro. FP este listat la Bursa de Valori Bucuresti/ BVB/ si ar urma sa fie listat la inceputul lunii decembrie la bursa din Londra.

#FP FMI, #Greg Koniecnzy fmi, #Romania acord FMI , #Acord FMI