Ialomitianu: Cresterea economica a Romaniei ar putea fi revizuita in scadere

Sambata, 11 August 2012, ora 11:23
1483 citiri
Ialomitianu: Cresterea economica a Romaniei ar putea fi revizuita in scadere

Cresterea economica pentru acest an, estimata in prezent la 1,1% - 1,2%, ar putea fi revizuita in jos, in toamna, daca nu sunt continuate investitiile sau exporturile vor incetini, a declarat deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu, dupa intalnirea cu delegatia FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

Proiectul privind rectificarea bugetara ia in calcul o crestere economica de 1,2% in acest an, revizuita de la 1,5% anterior.

Guvernul reduce din nou prognoza de crestere economica pentru 2012

Totodata, el a afirmat ca niciuna dintre masurile propuse cu ocazia acestei vizite a oficialilor FMI nu a fost batuta in cuie.

"Nicio masura nu este batuta in cuie, nicio masura fiscala, nici TVA la incasare, nici scutirea de contributii sociale. Cei de la FMI si CE sunt sunt deschisi pentru introducerea platii TVA la incasare si la scutirea de la plata contributiilor sociale pentru angajare de someri, dar trebuie ca Guvernul sa dovedeasca ca aceste masuri pot fi implementate fara efecte negative", a sustinut fostul ministru de Finante.

Ialomitianu a sustinut ca oficialii FMI au precizat ca orice masura care duce la reducerea veniturilor la bugetul de stat trebuie compensata cu taierea de cheltuieli.

"Nici macar introducerea impozitului regresiv nu este agreata de FMI si au spus foarte clar ca trebuie sa vina cu reduceri de cheltuieli si nu cred ca actualul Guvern va trece la reducerea cheltuielilor (...) cheltuieli de personal, cheltuieli cu pensii, cheltuieli cu investitii, ca acestea sunt principalele cheltuieli din buget", a mai spus deputatul PDL.

Cresterea economica a Romaniei, afectata de seceta si accesarea fondurilor UE

BERD: Romania va avea crestere economica sub 1%

FMI accepta estimarea de crestere economica de peste 1% in 2012

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Romania crestere economica 2012, #crestere economica 2012, #revizuire crestere economica, #Romania acord FMI, #FMI crestere economica Romania , #Acord FMI