Ilie Serbanescu despre acordul cu FMI: Un cerc vicios, din care nu mai putem iesi

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 15:14
2498 citiri
Ilie Serbanescu despre acordul cu FMI: Un cerc vicios, din care nu mai putem iesi

Romania nu are nevoie de inca un acord cu FMI, pentru ca, oricum, cele de pana acum nu au dus la crestere economica si la creditarea economiei, a declarat pentru Business24 analistul Ilie Serbanescu.

"Am senzatia ca e un cerc vicios din care nu se mai poate iesi. Cu forte proprii sau cu forte straine, Romania nu-si va reveni oricum", spune Serbanescu.

Stabilitatea financiara pe care FMI a promis-o Romaniei, spune Ilie Serbanescu, s-a dovedit a fi inexistenta.

"Daca mai avem inca un acord cu FMI chiar nu vom mai exista. Este de ajuns acest acord. De fapt, cele doua, impreuna, nu au dus deloc, dar deloc la ceea ce FMI a pretins ca vor face aceste acorduri", a spus Ilie Serbanescu. Acesta nu se indoieste de faptul ca Romania va semna un nou acord cu FMI.

"Traian Basescu si Victor Ponta sunt perfect de acord in acest domeniu. Vor fi conditii similare", a spus Serbanescu, referindu-se la noul acord cu FMI.

Actualul acord preventiv dintre Romania si FMI a inceput pe 31 martie 2011, suma disponibila fiind de 3,6 de miliarde de euro, care pot fi accesati doar in caz de urgenta.

La sfarsitul lunii septembrie, board-ul FMI a aprobat a sasea revizuire a acordului, deblocand o noua transa, in valoare de 519,2 milioane de euro.

Acordul cu FMI este completat de o intelegere similara cu Comisia Europeana pentru foduri disponibile de 1,4 miliarde euro, transele putand fi trase de autoritatile romane doar daca este necesar.

#Ilie Serbanescu acord FMI, #noul acord FMI Romania 2013, #Traian Basescu acord FMI Romania , #Acord FMI