Misiunea FMI analizeaza sambata scrisoarea de intentie

Sambata, 11 August 2012, ora 13:59
1545 citiri
Misiunea FMI analizeaza sambata scrisoarea de intentie

Misiunea Fondului Monetar International (FMI) si reprezentantii ministerelor vor analiza sambata, la Ministerul Finantelor Publice (MFP), scrisoarea de intentie aferenta celei de-a sasea evaluari a acordului dintre Romania si institutia financiara internationala.

Scrisoarea de intentie este documentul care concretizeaza rezultatul rundei de negocieri care a inceput pe 1 august si a fost inaintata vineri autoritatilor romane, urmand sa fie analizata pe parcursul sfarsitului de saptamana.

Misiunea comuna a Comisiei Europene, FMI si Bancii Mondiale, aflata in aceasta perioada la Bucuresti, are ca obiectiv evaluarea modului de respectare a angajamentelor din acordul cu aceste trei institutii la data de 30 iunie 2012.

O noua misiune a FMI va veni in Romania la sfarsitul lunii noiembrie - inceputul lunii decembrie, cand se vor discuta in detaliu structura si politicile aplicabile in bugetul pe 2013.

La aceasta runda de negocieri, discutiile au vizat ceea ce s-a realizat pana la finalul primului semestru din 2012 si obiectivele pe care si le asuma autoritatile pana la data de 30 septembrie 2012.

In cadrul discutiilor cu expertii institutiilor financiare internationale a fost agreata rectificarea bugetara, care prevede si acordarea celei de-a doua majorari a salariilor bugetarilor, a fost revizuita prognoza de crestere economica de la 1,5% la 1,2% si a fost acceptata de principiu masura platii TVA la incasarea facturilor.

Guvernul reduce din nou prognoza de crestere economica pentru 2012

FMI, de acord cu plata TVA la incasarea facturii, dar pragul maxim ramane in discutie

FMI analizeaza daca majorarea salariilor si a pensiilor este sustenabila

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#scrisoare intentia FMI, #Romania acord FMI, #Romania negocieri FMI, #misiune FMI Romania , #Acord FMI