Noul Acord FMI - Pogonaru (AOAR): Mediul de afaceri va avea stabilitate

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 16:55
1840 citiri
Noul Acord FMI - Pogonaru (AOAR): Mediul de afaceri va avea stabilitate

Un nou acord incheiat de Romania cu FMI este favorabil mediului de afaceri din perspectiva unei stabilitati economice, a declarat Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), pentru Business24.

Totusi, el atrage atentia ca autoritatile ar trebui sa directioneze fonduri si catre domeniile productive, nu doar catre acoperirea datoriilor companiilor de stat.

"Mediul de afaceri va beneficia de stabilitatea finantarilor facute de FMI pentru Romania. Inca nu s-a iesit din criza financiara din zona euro, avem asteptari pozitive in privinta evolutiei noastre, dar se poate intra din nou intr-o criza internationala a creditarilor si putem fi vulnerabili. Din acest punct de vedere, este binevenit un nou acord", a declarat Pogonaru pentru Business24.

El atrage atentia asupra faptului ca banii trebuie sa mearga si catre domenii "care produc", nu sa acopere doar pierderile facute de firmele de stat.

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca a decis, impreuna cu prim-ministrul si cu guvernatorul BNR, incheierea unui nou acord cu FMI.

Seful statului a adaugat ca, in viitor, este nevoie de asistenta FMI pentru a oferi solutii specializate in vederea aplicarii unei strategii pe termen mediu a Romaniei, care sa asigure cresterea economica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Pogonaru declaratii FMI, #FMI acord Romania Pogonaru, #mediu afaceri acord FMI , #Acord FMI