Noul Acord FMI - Sorin Minea: Fondul este un creditor, nu "jupanul" tarii

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 17:03
1722 citiri
Noul Acord FMI - Sorin Minea: Fondul este un creditor, nu "jupanul" tarii

Sorin Minea, seful Angst, este de parere ca acordul pe care Romania il are cu FMI nu a fost negociat in favoarea Romaniei, motiv pentru care statul roman este singurul din lume unde FMI a impus scaderea salariilor bugetare si cresterea TVA.

"Fostul acord cu FMI a fost fortat si negociat gresit in unele aspecte. Cateva din clauzele impuse de FMI au fost acceptate mult prea usor de catre guvern sau de presedinte. Ma refer la scaderea salariala grupata cu cresterea TVA. Este singura tara din lume la care s-a intamplat acest lucru.

S-a mai incercat si in alte tari dar nu a fost acceptat de guvern. Daca noi am fost cobai, inseamna ca nu am fost mai destepti decat altii. Si a dus aproape la o prabusire a unor ramuri din industria romanesca", a declarat Sorin Minea.

Potrivit sefului Angst, Romania ar trebui sa renegocieze un nou acord cu Fondul.

"Acordul FMI ar trebui renegociat de pe pozitii strict economice. FMI este un creditor, nu este jupanul tarii noastre", a adaugat seful Angst.

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca a decis, impreuna cu prim-ministrul si cu guvernatorul BNR, incheierea unui nou acord cu FMI.

Romania va avea un nou acord cu FMI

#acord fmi, #Minea acord FMI, #Minea mediu afaceri acord FMI , #Acord FMI