Ponta se intalneste cu delegatia comuna a FMI, CE si BM

Luni, 03 Februarie 2014, ora 08:43
1734 citiri
Ponta se intalneste cu delegatia comuna a FMI, CE si BM
Foto: qmagazine.ro

Premierul Victor Ponta a sustinut, duminica, intr-o conferinta de presa ca membrii delegatiei comune a Fondului Monetar International (FMI), Bancii Mondiale (BM) si Comisiei Europene s-au intalnit din "curtoazie" cu presedintele Traian Basescu si a precizat ca luni, impreuna cu vicepremierul Daniel Chitoiu, va avea o intalnire cu acestia.

"Din fericire, reprezentantii institutiilor financiare internationale stiu foarte bine ca discuta cu Guvernul si ca acest Guvern are sprijin parlamentar si ca acest Guvern va fi in functie cel putin pana in 2016 si asa cum ne-am indeplinit pana acum toate obligatiile o sa le indeplinim in continuare.

Stiu foarte bine ca, la Cotroceni, se duc din curtoazie, lucru care se intampla si pe scena internationala - domnul presedinte merge prin alte tari, dar nu se intalneste cu nimeni. Acum, cei care au venit i-am rugat eu sa mearga la presedinte poate il mai calmeaza un pic", a spus Ponta, adaugand ca masurile adoptate de fostul Guvern, in 2010, au fost "antisociale si antiromanesti".

El a precizat ca luni va avea o noua intalnire cu delegatia comuna a FMI, CE si BM. "Alaturi de vicepremierul Daniel Chitoiu, care conduce discutiile si negocierile cu partenerii financiari internationali, avem un mandat politic pentru maine in asa fel incat Romania sa-si continue pe de-o parte reformele structurale, sa-si pastreze echilibrul macro-economic, dar sa implementeze masuri de dezvoltare economica pentru investitorii privati si de asemenea masuri de sprijin pentru fiecare dintre cetateni", a declarat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a primit duminica, la Palatul Cotroceni, delegatia comuna a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, prilej cu care s-a aratat nemultumit ca stocul arieratelor societatilor de stat nu a scazut conform intelegerii dintre Guvern si institutiile financiare internationale si a reiterat faptul ca nu sustine introducerea unei accize suplimentare pentru benzina si motorina.

Intalnirea, luni la 15.30

Premierul Victor Ponta se intalneste, ora 15.30, la Palatul Victoria, cu reprezentantii delegatiei comune a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

#Ponta intalnire FMI, #Ponta delegatie FMI , #Acord FMI