Rusanu: FMI sa ne permita sa depasim tinta de deficit, ca sa ne putem dezvolta!

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 15:57
1456 citiri
Rusanu: FMI sa ne permita sa depasim tinta de deficit, ca sa ne putem dezvolta!

Bugetul pe 2013 va fi bazat pe un deficit bugetar de 2%, tinta care va duce insa la "diminuarea drastica a investitiilor finantate de stat", spune liderul deputatilor PNL, Dan Radu Rusanu.

El cere FMI sa permita depasirea acestei tinte pentru anumite proiecte de infrastructura. Rusanu mai acuza bancile comerciale ca, prin "reducerea drastica a creditarii, pun in pericol stabilitatea economica si pacea sociala".

Dan Radu Rusanu declara, la RFI Romania, ca "bugetul de stat pe 2013 va fi marcat de trei constrangeri principale. Prima constrangere va consta in plata datoriilor catre organismele financiare internationale, in principal Fondul Monetar International, datorii facute de Guvernul Boc in perioada 2009-2011 si care acum au inceput sa ajunga la scadenta, incepand cu acest an. S-a mai platit o rata, dar foarte mica in decembrie 2012".

El spune ca "a doua constrangere ar consta in incadrarea bugetului de stat al Romaniei intr-un deficit bugetar de numai 2%, deficit care-ti impune diminuarea drastica a investitiilor finantate de stat".

Citeste mai multe despre Rusanu: FMI sa ne permita sa depasim tinta de deficit, altfel nu ne putem dezvolta niciodata! pe RFI Romania

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tinta deficit FMI, #deficit romania, #deficit bugetar 2013, #Rusanu FMI , #Acord FMI