Tanasescu: Un nou acord cu FMI, vital pentru Romania

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 14:22
1918 citiri
Tanasescu: Un nou acord cu FMI, vital pentru Romania

Mihai Tanasescu, vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii (BEI) si fost reprezentant al Romaniei la Fondul Monetar International, sustine ca un nou acord cu FMI, dupa finalizarea actualului acord, este foarte important pentru Romania.

"Sunt ferm convins ca in perioada urmatoare, dupa finalizarea actualului acord, un nou tip de parteneriat cu FMI este foarte important pentru Romania. Este important nu pentru ca Romania nu stie ce sa faca. Romania stie perfect ce are de facut, stie foarte clar care sunt problemele cu care se confrunta. Un asemenea parteneriat da mai multa greutate unui tip de abordare la nivel international a modului in care reformele structurale sunt puse in practica" a afirmat Tanasescu, la un seminar pe teme economice la BNR.

Coperarea Romaniei cu Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si Banca Mondiala este un parteneriat de lunga durata al carui principal element are in vedere stabilizarea economiei romanesti, reluarea cresterii economice, reducerea numarului de someri si cresterea competitivitatii nationale, a adaugat oficialul BEI.

El a aratat ca aceste obiective pot fi realizate doar prin reforme structurale, la nivelul companiilor de stat, precum si in domenii-cheie, ca invatamantul, sanatatea si segmentul de pensii.

Cresterea economica din 2013 depinde de prioritizarea investitiilor

"Reformele structurale inseamna o reforma a administratiei, care sa fie capabila sa atraga mai multe fonduri europene, mai multi bani de investitii, pentru ca este clar ca o crestere economica nu se face decat prin investitii, iar prioritizarea acestor investitii in Romania cu surse interne si externe e cheia succesului pentru a avea o crestere economica in anul urmator", a spus Tanasescu.

Tanasescu apreciaza ca Romania va incheia acest an cu o crestere economica modesta, influentata in special de factori externi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord fmi romania, #nou acord fmi, #Tanasescu Romania FMI , #Acord FMI