Ucraina vrea sa ceara un imprumut de la FMI in 2013

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 16:40
1090 citiri
Ucraina vrea sa ceara un imprumut de la FMI in 2013

Ucraina analizeaza posibilitatea de a cere un nou pachet de sprijin de la FMI in 2013, dupa expirarea actualului acord de 15,6 miliarde de dolari, inghetat in martie din cauza refuzului Kievului de a majora tariful gazelor naturale, a declarat presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici.

Potrivit lui Viktor Ianukovici, programul cu FMI este un barometru care arata Ucrainei domeniile in care are probleme si cele in care totul este in regula. "Suntem in discutii cu FMI si nu excludem reluarea finantarii la inceputul anului urmator", a declarat Viktor Ianukovici.

Misiunea FMI care s-a aflat in Ucraina in luna mai a recomandat guvernului sa majoreze pretul gazelor naturale pentru consumatorii casnici. Insa ministru ucrainean de externe, Kostantin Griscenko, a declarat la finele lunii trecute ca desi guvernul de la Kiev analizeaza posibilitatea unei majorari graduale a tarifelor la gaze incepand din 2013, nu este pregatit pentru o majorare semnificativa.

Dupa o crestere de 5,2% in 2011, economia Ucrainei a inregistrat in primul trimestru o crestere de 2% in ritm anual. Potrivit presedintelui Viktor Ianukovici, pe ansamblul acestui an economia Ucrainei ar putea sa inregistreze o crestere de 3,9%, stimulata de faptul ca Ucraina gazduieste, impreuna cu Polonia, campionatul european de fotbal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ucraina imprumut FMI, #FMI Ucraina , #Acord FMI