Ungaria nu este de acord cu masurile impuse de FMI pentru imprumut

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 18:23
2479 citiri
Ungaria nu este de acord cu masurile impuse de FMI pentru imprumut
Viktor Orban, primul ministru al Ungariei

Solicitarile Fondului Monetar International (FMI) si Comisiei Europene (CE) in schimbul unui acord de sprijin financiar sunt foarte dure si reprezinta un pret prea mare pe care ar trebui sa il plateasca Ungaria, a declarat premierul ungar Viktor Orban, dupa ce in presa locala a aparut o lista a conditiilor Fondului si CE.

FMI a cerut autoritatilor de la Budapesta sa reduca pensiile, sa majoreze varsta de pensionare, sa reduca ajutoarele sociale si subventiile pentru transport, sa majoreze taxele si sa deruleze privatizari in schimbul unui acord de finantare.

FMI impune conditii Ungariei pentru imprumut

Premierul a confirmat, intr-o inregistrare video postata pe pagina sa de Facebook, ca "lista ororilor", care a ajuns in presa dupa ce a fost prezentata la o reuniune a liderilor Fidesz, este reala, scrie cotidianul Portfolio.

Cerintele partenerilor externi sunt atat de dure, a spus premierul, incat Ungaria nu va vrea sa incheie o intelegere "la acest pret".

Premierul ungar a precizat ca aceste masuri nu sunt in interesul Ungariei, iar reuniunea partidului a ajuns la o intelegere cu care este de acord, "nu la acest pret si nu in acest fel".

Reuniunea membrilor Fidesz a dat guvernului mandat sa intocmeasca o propunere alternativa pentru negocieri, la care executivul va lucra in urmatoarele zile, a adaugat premierul.

Cu numai cateva minute inainte de postarea inregistrarii video, un purtator de cuvant al guvernului a refuzat sa comenteze informatiile din presa, afirmand ca premierul va aborda aceasta problema luni intr-o sedinta a parlamentului.

Declaratia premierului a condus rapid la o depreciere a forintului. Cursul a ajuns la circa 289 de forinti/euro, un nou minim pentru o luna al monedei ungare, de la circa 285,5 forinti/euro.

Ungaria a inceput in iulie discutiile cu FMI si CE pentru un acord financiar estimat la circa 15 miliarde de euro. Budapesta vrea ca intelegerea sa aiba un caracter preventiv. Statul ungar a fost salvat de la colaps financiar in 2008 cu un pachet de 20 de miliarde de euro, de la FMI, UE si Banca Mondiala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Ungaria conditii FMI, #Ungaria imprumut FMI, #FMI conditii Ungaria, #FMI cerinte Ungaria , #Acord FMI