Ungaria se pregateste pentru semnarea acordului cu FMI

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 18:43
1825 citiri
Ungaria se pregateste pentru semnarea acordului cu FMI

Ungaria va trebui sa semneze un acord cu FMI, insa programul creditorilor pentru aceasta tara nu ar trebui sa fie de temut, ci utilizat intr-un mod inspirat, a afirmat miercuri seful delegatiei Ungariei la Fondul Monetar International, Mihaly Varga.

Ungaria ar putea semna un acord de tip preventiv cu FMI

Varga a declarat ca un sentiment pozitiv al pietelor si scaderea cotei de risc a tarii, precum si un forint mai puternic au indicat ca un nou imprumut din partea FMI si UE ar fi important in ceea ce priveste sporirea increderii in politica economica a Ungariei.

"Nu vor fi obstacole in continuarea convorbirilor cu FMI", a afirmat oficialul citat.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat, la randul sau, ca se asteapta ca un acord pentru un imprumut preventiv din partea Fondului Monetar International si a UE sa fie incheiat in toamna, mentioneaza AP.

Viktor Orban a afirmat ca discutiile despre sumele implicate nu au fost inca abordate, desi se vehiculeaza de mai multa vreme suma de aproximativ 15 miliarde euro (18,8 miliarde de dolari).

Orban a afirmat ca va propune ca parlamentarii partidului sau Fidesz sa adopte o rezolutie prin care sa se previna posibilitatea ca un eventual acord cu FMI sa compromita o serie de subventii si scutiri de taxe pentru angajatori, parte a unui plan de creare de locuri de munca - unul dintre principalele obiective politice ale lui Orban.

Grupul parlamentar al partidului Fidesz are o reuniune de trei zile incepand de miercuri inaintea inceperii, saptamana viitoare, a unei noi sesiuni legislative.

Economia ungara este in recesiune si s-a contractat cu 1,2% in al doilea trimestru al anului 2012, in timp ce rata anuala de inflatie s-a mentinut la 5,8% in iulie, fiind cea mai mare din UE.

Ungaria este din nou in recesiune

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#Ungaria acord FMI, #Ungaria imprumut FMI, #Ungaria discutii FMI, #FMI imprumut Ungaria , #Acord FMI