Victor Ponta: Acordul cu FMI este o plasa de siguranta

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 13:59
1694 citiri
Victor Ponta: Acordul cu FMI este o plasa de siguranta

Premierul Romaniei, Victor Ponta, a explicat motivele pentru care Romania ar trebui sa incheie un nou acord cu FMI. Seful Guvernului a declarat ca tara noastra are nevoie de o plasa de salvare, in conditiile in care anul viitor Romania are de rambursat cea mai mare suma din imprumutul luat de la institutiile internationale.

"Dimpotriva, probabil in campania electorala da bine sa spui ca nu vrei acord cu FMI. Anul viitor Romania va avea o crestere economica de 2,2%. Insa, anul viitor Romania are de rambursat rata cea mai mare din imprumutul luat in 2009-2010. In acest context o plasa de siguranta este binevenita.

Altfel, prognozele si cifrele pentru Romania sunt pozitive. Nu am inceput, in mod concret, aceste discutii. Ma refer la cele cinci miliarde de care Romania nu a avut nevoie. Banii au ramas la cei trei creditori internationali. Banii ii avem, din fericire nu a fost nevoie sa apelam la ei", a declarat Victor ponta pentru B1TV.

Premierul a explicat ca Romania are nevoie de un acord cu FMI daca vrea sa se imprumute pe pietele internationale cu o dobanda mai mica.

"In momentul in care ai un acord si un certificat de la niste institutii internationale privind respectarea anumitor parametri precum deficitul public, cu acel certificat te poti duce pe pietele internationale si sa te imprumuti cu o dobanda mai mica", a adaugat seful Guvernului.

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca a decis, impreuna cu prim-ministrul si cu guvernatorul BNR, incheierea unui nou acord cu FMI.

Romania va avea un nou acord cu FMI

Seful statului a adaugat ca, in viitor, este nevoie de asistenta FMI pentru a oferi solutii specializate in vederea aplicarii unei strategii pe termen mediu a Romaniei, care sa asigure cresterea economica.

#Ponta declaratii acord FMI, #Ponta nou acord FMI, #acord fmi romania , #Acord FMI