Franks: In 2012 vor fi schimbari in sectorul companiilor de stat

Duminica, 13 Noiembrie 2011, ora 10:45
1676 citiri
Franks: In 2012 vor fi schimbari in sectorul companiilor de stat

Sectorul companiilor de stat va suferi schimbari semnificative, urmand ca din privatizari sa fie obtinute sute de milioane de euro, care nu vor intra insa la buget, ci intr-un fond special, a declarat, duminica, Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, intr-o emisiune televizata.

"Trebuie pregatite programe de reforma pentru toate companiile, sunt inca in perioada de pregatire, dar in cadrul negocierilor s-a stabilit un calendar. In 2012 vor fi schimbari semnificative la companiile de stat, multe vor avea management privat si se vor privatiza, partial sau majoritar(...)Vom avansa pe mai multe planuri si avem in vedere companiile mari de stat din cai ferate si energie care vor avea managament privat. Din moment ce vor fi privatizate vor avea si management privat, asa ca nu va fi nevoie sa ne batem capul cu ele, in mod special", a spus Franks.

Potrivit acestuia, banii din privatizare vor merge intr-un fond special, nu la buget.

"Banii din privatizare merg intr-un fond special, nu direct la buget. La FMI, banii din privatizare nu sunt considerati venituri. Este o abordare conservatoare, pentru a evita cheltuirea lor imediata si sa fim siguri ca Romania se poate autofinanta si fara banii din privatizari. Ne asteptam sa obtinem sute de milioane euro, daca privatizarile au succes", a mai precizat Franks.

#FMI Franks schimbari companii stat Romania, #privatizari romania , #Imprumut FMI Romania