Isarescu: BNR a facut profit inclusiv din rambursari catre FMI

Joi, 28 Martie 2013, ora 17:19
2015 citiri
Isarescu: BNR a facut profit inclusiv din rambursari catre FMI

Banca Nationala a Romaniei a realizat profit inclusiv din rambursarile catre FMI, in functie de costul la care acestea au fost facute, a declarat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Deci bani exista. Uitati-va la rezerva Bancii Nationale si la nivelul ajustarilor nu avem niciun fel de emotie. Asa ca sa mai intarat lucrurile, dar numai ca sa intarat, ci pentru ca imi sunteti drag, mai facem si profit cand dam banii inapoi, in functie de cosul in care facem rambursarea", a afirmat seful BNR.

In plus, acesta a aratat ca rambursarea transelor catre Fondul Monetar International nu se simte nici pe piata si nici in rezerva Bancii Nationale a Romaniei, dupa cum a fost cazul ultimei rambursari din februarie.

"In luna februarie am rambursat o rata la Fondul Monetar International, daca nu ma insel de 600 milioane de euro, si erau suficienti cuceritori care spuneau 'ce o sa pateasca romanii cand o sa dea banii inapoi'. I-am dat in februarie, o parte din bani, si luna acesta am platit o suma ceva mai mica si nu stiu daca dumneavoastra ati simtit ceva sau daca cineva a simtit ceva. Nici Banca Nationala nu a simtit, inclusiv rezerva nu a scazut, ci a crescut pentru ca am avut de unde sa luam bani sub forma de imprumut si sub forma de cumparari de valuta", a declarat Isarescu.

#rambursare transa FMI, #profit bnr, #rezerve valutare bnr , #Imprumut FMI Romania