Jeffrey Franks: Romania trebuie sa stie sa se fereasca de criza

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 12:16
1679 citiri
Jeffrey Franks: Romania trebuie sa stie sa se fereasca de criza

Romania se afla intr-o pozitie buna pentru a aborda noile provocari pe termen scurt, iar procesul de ajustare a mers in directia corecta, a declarat Jeffrey Franks, seful FMI pentru Romania, intr-o conferinta de presa.

In ceea ce priveste sectorul financiar, Jeffrey Franks a precizat ca aceasta zona a fost puternic afectata de problemele economice internationale, dar "a rezistat extrem de bine".

"Romania are capitalizare puternica, management si supraveghere la fel de puternice, care rezista destul de bine noilor provocari", a concluzionat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, in cadrul Conferintei internationale pe tema redresarii economice a Romaniei organizata de Banca Mondiala, in cooperare cu CE si cu Centrul Roman pentru Politici Economice (CEROPE).

La eveniment au mai participat reprezentanti ai Guvernului si ai Bancii Nationala a Romaniei .

"Ma gandesc cum va face fata Romania crizei de pe pietele internationale. Un consultant pe probleme de securitate spunea ca este imposibil sa te protejezi 100% pe tine si pe casa ta, impotriva hotilor. Este imposibil sa ai masina care sa nu fie furata niciodata. Provocarea este ca majoritatea hotilor sunt lenesi, ei cauta o masina usor de furat. Masina nu trebuie protejata 100%, ci mai protejata decat alte masini", a mai explicat Franks.

Pornind de la comparatia dintre Romania si masina care trebuie ferita de hoti, seful misiunii FMI sustine ca provocarea Romaniei pe termen scurt nu este sa fie perfecta, ci sa fie "suficient de buna ca sa nu fie afectata de criza".

#declaratii Jeffrey Franks, #vizita FMI Romania , #Imprumut FMI Romania