Bancile europene trebuie sa vanda active de 2.800 miliarde de dolari

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 10:01
1631 citiri
Bancile europene trebuie sa vanda active de 2.800 miliarde de dolari

Bancile din Europa ar putea fi nevoite sa vanda active de 2.800 miliarde de dolari pana in 2013 pentru a-si reduce expunerea la risc, a anuntat, miercuri, Fondul Monetar International.

Vanzarea de active ar reduce furnizarea de credite catre statele de la periferia zonei euro cu 9% pana la sfarsitul anului viitor, afectand cresterea economica.

"In ciuda multor masuri importante adoptate deja de autoritati, aceasta agenda ramane incompleta, expunand zona euro unei spirale descendente de iesiri de capital, temeri privind prabusirea zonei euro si declin economic", se arata in Raportul privind stabilitatea financiara globala realizat de FMI.

Vinals, directorul Departamentului pentru pietele monetare si de al FMI a avertizat ca problemele din Europa ar putea servi ca lectie pentru statele puternic indatorate, cum ar fi SUA si Japonia, care intarzie adoptarea politicilor necesare de ajustare.

"Nu ar trebui sa permitem ca actualele conditii de pe piete, care s-au imbunatatit, sa duca la un fals sentiment de siguranta", sustine oficialul FMI.

Pentru zona euro, FMI a inrautatit prognoza economica de la crestere de 0,3% anul acesta la contractie de 0,4%, din cauza liderilor din SUA si Europa, care nu au rezolvat problemele fiscale.

FMI inrautateste prognoza pentru cresterea economiei mondiale

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci europene, #FMI banci vanzare active, #banci europene vanzare active, #FMI economie zona euro , #Management