CE: Romania are nevoie de legea falimentului personal

Joi, 05 Februarie 2015, ora 10:05
1769 citiri
CE: Romania are nevoie de legea falimentului personal

In Romania este nevoie de o lege a falimentului personal, iar Fondul Monetar International este de acord cu adoptarea unui astfel de act normativ care trebuie sa fie "foarte bun", a declarat seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Filote.

"Este o lege de care Romania are mare nevoie. Noi lucram indeaproape cu Fondul Monetar si Fondul Monetar este de acord ca e nevoie de o lege, dar, tocmai pentru ca este o lege foarte importanta, ne dorim sa fie si o lege foarte buna, pentru ca ce am observat in Romania este ca adesea legile se dau repede, sub imperiul unor realitati sau unor crize si atunci ele nu sunt de cea mai buna calitate si provoaca efecte juridice neplacute si victime colaterale", a declarat Filote, la Camera de Comert si Industrie (CCI) Prahova, citata de Agerpres.

Romania, singurul stat din UE cu absorbtie fonduri europene sub 60%

In cadrul aceluiasi eveniment, oficialul a declarat ca Romania este, in acest moment, singurul stat membru al UE care are o rata de absorbtie a fondurilor europene de sub 60% pentru exercitiul 2007-2013, adaugand insa ca, in ultimii doi ani, rata de absorbtie a crescut "spectaculos", mai informeaza Agerpres.

"Romania este acum singurul stat membru care are o rata de absorbtie sub 60% si nu mai are decat anul acesta pentru a incerca sa foloseasca cat mai mult din finantarile care au venit pe perioada 2007-2013. Sigur ca pe anul acesta se va face ce se mai poate face in lunile care mai sunt pana in decembrie, dar ce este important este sa nu trecem in urmatoarea perioada de finantare, 2014 - 2020, cu aceleasi probleme. Deci, ele trebuie rezolvate inainte de a lansa noile apeluri pe noua perioada financiara", a declarat Filote.

Aceasta a aratat ca, potrivit ultimelor date, rata de absorbtie a fondurilor europene de catre Romania este de 56%, cu 20 de puncte procentuale sub media europeana. 'Romania este cu 20 de puncte procentuale sub medie, asta in conditiile in care toata lumea recunoaste ca, in ultimii doi ani, s-au facut eforturi si a crescut spectaculos rata de absorbtie', a afirmat seful Reprezentantei CE in Romania.

Printre motivele care au facut ca rata de absorbtie sa fie de sub 60%, Angela Filote a mentionat 'hatisul birocratic' si schimbarea regulilor 'in timpul jocului'. 'Superbirocratizarea, hatisul birocratic in procedurile de accesare a fondurilor europene si schimbarea regulilor jocului in timpul jocului. (...) Aceasta incertitudine legislativa si procedurala care face foarte mult rau', a mai spus Filote

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#legea falimentului personal, #FMI de acord lege faliment personal, #FMI CE Romania , #Management