FMI il schimba pe Jeffrey Franks: Cine ii ia locul

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 11:01
1999 citiri
FMI il schimba pe Jeffrey Franks: Cine ii ia locul

Jeffrey Franks, seful misiunii Fondului Monetar International, se apropie de finalul mandatului, urmand sa fie inlocuit dupa misiunea de evaluare programata la sfarsitul acestei luni cu un expert olandez al FMI.

Viitorul negociator-sef urmeaza sa le fie prezentat autoritatilor romane in cadrul vizitei pe care Franks urmeaza sa o faca la Bucuresti incepand cu 24 aprilie, scrie ZF, citat de Ziare.com.

Jeffrey Franks este cetatean american si a inceput activitatea la FMI ca economist in cadrul Directiei pentru Probleme Fiscale.

A detinut pozitii importante in cadrul Directiilor Europa si Emisfera Vestica si a fost reprezentant al FMI in Ecuador si Ucraina. In decembrie 2008 a fost numit Sef de misiune pentru Romania.

Franks a obtinut titlul de doctor in economie la Harvard University, licenta in economie (summa cum laude) la Washington State University si doua titluri de master de la Oxford University, respectiv Princeton University, in domeniile teoria dezvoltarii si economie si politici publice.

Ziarul Financiar scrie ca Franks urmeaza sa fie inlocuit de un expert olandez al Fondului. Este de notorietate relatia incordata dintre Romania si Olanda determinata de decizia guvernului de la Haga de a bloca intrarea Bucurestiului in spatiul Schengen. Ramane de vazut daca raceala diplomatica actuala se va rasfrange si asupra viitoarelor negocieri cu FMI.

#Jeffrey Franks FMI Romania, #Jeffrey Franks schimbat, #FMI acord Romania , #Management