UE decide luni soarta fondului de salvare prin FMI

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 12:55
1571 citiri
UE decide luni soarta fondului de salvare prin FMI

Ministrii de finante din zona euro vor tine o conferinta, luni, la ora 16.30 (ora Romaniei), la Bruxelles. Astfel, la 10 zile dupa summitul UE, urmeaza sa se dicute despre asigurarea celor 200 de miliarde de euro in imprumuturi acordate de statele membre pentru Fondul Monetar International.

Eforturile ministrilor de a indeplini termenul-limita impus chiar de ei vine intr-un context in care increderea investitorilor intr-o solutie exhaustiva la criza datoriilor din zona euro incepe sa paleasca, scrie Bloomberg.

"Vor incerca sa actioneze cat mai mult inainte de Craciun, insa sunt slabe sanse ca actiunile lor sa aduca o atmosfera de sarbatoare pe piete", a declarat Carsten Brzeski, economist la ING Group in Bruxelles.

"Toti stim ca Europa nu a reusit sa convinga pietele ca regulile de guvernanta si masurile impotriva crizei sunt suficiente. Avem nevoie de mai multa integrare si mai multe instrumente eficiente", a declarat ministrul italian de economie, Vittorio Grilli, citat de UPI.com.

Planul fiscal compact ar trebui finalizat saptamana viitoare, iar la intalnirea de luni, Marea Britanie ar putea fi supusa presiunilor de a contribui cu peste 29 miliarde de euro, desi s-a opus modificarilor tratatelor UE, scrie Britain's Daily.

#fond FMI, #salvare zona euro, #decizii UE , #Rezultate financiare