2.200 miliarde dolari, costul crizei bancare americane

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 19:45
1602 citiri
2.200 miliarde dolari, costul crizei bancare americane

Fondul Monetar International (FMI) a revizuit miercuri in crestere estimarile privind costul crizei bancare din Statele Unite, care ar putea afecta institutiile financiare mondiale cu 2.200 miliarde dolari, de la cuantumul anticipat anterior, de 1.400 miliarde dolari, relateaza AFP.

In Raportul despre stabilitatea financiara mondiala, FMI anunta ca degradarea situatiei de pe piete a dus la revizuirea in crestere a estimarilor Fondului "privind deteriorarea posibila a activelor legate de creditele emise in Statele Unite, detinute de banci sau de alte institutii financiare".

FMI a precizat ca decizia a fost determinata in special de deteriorarea pietei activelor negociabile, "mai ales a titlurilor ce au legatura cu sectorul imobiliar si comercial".

"Degradarea se produce, de asemenea, la nivelul portofoliilor de credite ale bancilor, reflectand perspectivele care se inrautatesc pentru economie", a adaugat FMI.

Directorul departamentului de piete de capital al FMI, Jaime Caruana, a explicat in fata presei ca estimarea pierderilor bancilor mondiale constituie "un bun indicator al deteriorarii creditarii".

Primele estimari ale Fondului pentru aceste costuri fusesera efectuate in aprilie si se cifrau la 945 miliarde dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI, #piete, #deteriorarea, #pentru, #activelor, #Fondului, #ale, #bancilor, #adaugat, #capital , #stiri FMI