30.000 de bugetari, concediati. Urmeaza profesorii

Miercuri, 04 August 2010, ora 13:37
1501 citiri
30.000 de bugetari, concediati. Urmeaza profesorii

Guvernul a efectuat deja peste 30.000 de concedieri in sistemul public, aproape jumatate din cifra stabilita in acordul cu FMI, de 70.000, iar in luna septembrie o parte din profesori urmeaza sa isi piarda locul de munca, a declarat pentru Mediafax seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

"Guvernul se afla pe drumul cel bun in atingerea tintei (70.000 de concedieri pana la inceputul anului viitor - n.r.)".

Pana in prezent au fost concediati peste 30.000. De asemenea, au mai fost efectuate cateva mii de reduceri de posturi in ultimele doua luni.

In septembrie, ne asteptam la o restructurare a sistemului educational, cand numarul profesorilor va fi redus. Va exista o continua restructurare pana la finele anului", a spus Franks.

El a afirmat ca Guvernul va decide cat de rapid va fi procesul de restructurare, mentionand ca pentru FMI este importanta mentinerea cheltuielilor cu salariile anul viitor la nivelul agreat, de 39 de miliarde de lei.

"Intentia Guvernului este sa continue sa reduca numarul bugetarilor pentru a crea spatiu pentru majorari salariale pentru cei care raman in sistemul bugetar. Guvernul anticipeaza mii de reduceri de personal peste cele 70.000 de posturi", a mai spus Franks.

Autoritatile s-au angajat in acordul cu FMI sa reduca numarul angajatilor din sistemul public de la 1,36 milioane la 1,29 milioane, respectiv cu 70.000 de persoane, cheltuielile salariale aferente acestor angajati pentru anul viitor fiind de 39 de miliarde de lei.

Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#bugetari, #concedieri, #fmi, #franks , #stiri FMI