A doua evaluare a acordului cu FMI ar putea avea loc in ianuarie

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 12:02
775 citiri
A doua evaluare a acordului cu FMI ar putea avea loc in ianuarie

O echipa a FMI viziteaza Bucurestiul in perioada 14-16 decembrie pentru a continua lucrarile tehnice pe bugetul pe 2010 alaturi de expertii Ministerului Finantelor si pentru a pregati cea de-a doua evaluare a acordului stand-by, care ar putea avea loc in ianuarie, dupa formarea unui nou guvern. 

"In perioada 14-16 decembrie, o mica echipa de tehnicieni ai FMI si Comisiei Europene va vizita Bucurestiul.

Vor continua lucrarile tehnice pe bugetul pe 2010 cu expertii Ministerului Finantelor Publice.

Aceasta vizita tehnica face parte din dialogul continuu cu autoritatile romane.

Totodata, vizita va pregati misiunea de finalizare a celei de-a doua evaluari a Acordului Stand-By.

Datele misiunii de evaluare nu au fost stabilite inca. Misiunea de evaluare ar putea reveni in ianuarie, dupa formarea unui nou cabinet si elaborarea programului de guvernare", a declarat intr-un comunicat Tonny Lybek, reprezentanul regional al FMI pentru Romania si Bulgaria, citat de Mediafax.

Oficialul a afirmat, saptamana trecuta, ca FMI nu a fixat o data pentru o noua misiune la Bucuresti, dar este gata sa trimita reprezentanti atunci cand si autoritatile locale vor fi pregatite.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.

Cea de-a doua evaluare a acordului stand-by a fost amanata in noiembrie, din cauza absentei unui guvern. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#acord, #evaluare, #fmi , #stiri FMI