A sasea transa FMI ar putea fi primita in august

Luni, 05 Iulie 2010, ora 17:53
1456 citiri
A sasea transa FMI ar putea fi primita in august

Misiunea FMI va vizita Bucurestiul intre 26 iulie si 4 august, iar transa a sasea a acordului stand-by, in valoare de 900 de milioane euro (769 milioane DST) , ar putea fi primita la doua zile in urma vizitei, a declarat luni Tonny Lybek, reprezentantul regional al FMI in Romania si Bulgaria, informeaza NewsIn.

Consiliul Director al FMI a anuntat sambata ca a finalizat cea de-a patra revizuire a acordului stand-by cu Romania si a aprobat eliberarea unei transe de 913,2 milioane euro (1,1146 miliarde dolari, sau 768 milioane DST), care poate fi transferata imediat in conturile BNR.

A sasea transa, in cuantum de 900 de milioane euro (769 milioane DST), va fi primita in urma celei de-a cincea revizuiri a acordului, a spus Lybek, conform unui comunicat remis luni de FMI.

Echipa Fondului va vizita Bucurestiul intre 26 iulie si 4 august si va fi insotita de oficiali ai Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

"Misiunea de revizuire a FMI va evalua performantele economice recente ale Romaniei si va discuta cu autoritatile obiectivele pentru anul urmator, inclusiv bugetul pentru anul 2010, impreuna cu masurile de politici si reformele structurale necesare atingerii acestor obiective. 

Misiunea se va intalni si cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, asociatiilor oamenilor de afaceri, bancilor si societatii civile", a spus Lybek, precizand ca misiunea isi va prezenta concluziile la finalul vizitei.

"La cererea ANAF, o misiune de asistenta tehnica din partea departamentului Fiscal al FMI va vizita Bucurestiul pe perioada 14-28 iulie, pentru a oferi consiliere reprezentantilor ANAF in legatura cu imbunatatirea colectarii.

Echipa, condusa de Thomas Martin Story, va revizui statutul recomandarilor facute de o echipa similara anul trecut, si va consilia ANAF asupra modurilor optime de utilizare a tehnologiei informatiei", a mai spus Lybek.

#transa, #fmi, #bani , #stiri FMI