ACPR: Fiscalizarea sectorului IT va pagubi Romania de una dintre cele mai profitabile industrii

Joi, 27 Mai 2010, ora 11:37
1498 citiri
ACPR: Fiscalizarea sectorului IT va pagubi Romania de una dintre cele mai profitabile industrii

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) a transmis joi ca nu accepta fiscalizarea sectorului IT, sustinand ca aceasta masura va duce la un adevarat exod al inteligentei romanesti spre Silicon Valley si spre NASA si va pagubi Romania de una din cele mai profitabile industrii, informeaza NewsIn.

"Tinerii din IT, care aduc acum tarii mai multi bani decat o transa de imprumut de la FMI, vor fi atrasi de retributiile mai bune din alte tari si, in felul acesta, Romania va deveni importator de soft in loc sa fie exportator si se va intoarce in situatia din anii trecuti cand importa licente de 300 de milioane de euro, spre deosebire de prezent cand exporta licente de 500 de milioane de euro", precizeaza reprezentantii ACPR.

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania precizeaza ca semnalul dat miercuri de Guvern privind impozitarea veniturilor din IT va alunga investitorii din acest domeniu si va pune pe butuci unul din ultimele sectoare industriale unde suntem competitivi pe piata internationala.

De asemenea, presedintele Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS), Liviu Dragan, declara in 10 mai pentru NewsIn ca masura propusa de Guvern cu privire la eliminarea scutirilor de la impozitul pe venit a programatorilor IT va duce la plecarea din tara a companiilor multinationale din domeniu si implicit a specialistilor.

Si Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software (ARIES) este impotriva masurii anuntate de Executiv, fiind de parere ca aceasta va duce la retragerea din tara a firmelor straine si a specialistilor in domeniu, dar si la inchiderea unor firme autohtone in curs de consolidare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#acpr, #fiscalizare, #industrie, #it , #stiri FMI