ACPR protesteaza fata de invitarea lui Coraci la discutiile cu FMI

Duminica, 01 Mai 2011, ora 14:14
1292 citiri
ACPR protesteaza fata de invitarea lui Coraci la discutiile cu FMI

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) i-a adresat Biroului Regional din Romania al Fondului Monetar International (FMI) un protest fata de invitarea lui Cezar Coraci la discutiile oficiale de vineri cu reprezentantii Fondului, conform NewsIn. 

"Alianta Confederatiilor Patronale din Romania atrage atentia Biroului Regional din Romania al FMI ca asumarea de catre domnul Cezar Ioan Coraci a presupusei calitati de presedinte al UGIR-1903 nu este conforma cu realitatea, cata vreme persoana amintita si-a pierdut calitatea de presedinte UGIR-1903 inca din vara anului trecut. Atragem atentia reprezentantilor FMI ca Cezar Ioan Coraci foloseste in mod fals calitatea de presedinte al UGIR-1903 pentru a aparea in media sau la intalnirile cu FMI", se arata in comunicatul ACPR.

Totodata, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania considera ca UGIR 1903 este o confederatie reprezentativa si un partener in cadrul miscarii patronale si solicita membrilor sai "rezolvarea problemelor interne ale organizatiei si alegerea unei structuri reprezentative de conducere pe care o invita la o intalnire axata pe discutarea relansarii economice a Romaniei si pe problemele reale ale mediului de afaceri".

 

La sfarsitul lunii ianuarie 2011, mai multe organizatii patronale membre UGIR-1903 au trimis o scrisoare deschisa premierului Emil Boc, prin care aduceau la cunostinta faptul ca mandatul conducerii a expirat in iulie 2010, iar actualul presedinte, Cezar Ioan Coraci, este contestat. 

O misiune a Fondului Monetar International, condusa de Jeffrey Franks, evalueaza, pentru prima data, in perioada 27 aprilie - 9 mai, noul acord de tip preventiv cu Romania. Evaluarea FMI va fi facuta impreuna cu echipe ale Comisiei Europene si Bancii Mondiale. Misiunea se va intalni cu autoritatile romane, precum si cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, bancilor si societatii civile.

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania este compusa din 9 confederatii patronale si 5 asociatii de business si este detinatoare a 13 locuri in CES Romania si a 5 locuri in CES-ul european, fiind singurul membru din partea Romaniei in cadrul Confederatiei patronatelor europene European Business si in cadrul Organizatiei Internationale a Patronatelor.

#acpr, #discutii fmi , #stiri FMI