Acuzatiile impotriva lui Strauss-Kahn ar putea fi retrase

Duminica, 21 August 2011, ora 10:18
1263 citiri
Acuzatiile impotriva lui Strauss-Kahn ar putea fi retrase

Avocatul cameristei care il acuza pe Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuala crede ca procuratura va renunta la acuzatiile impotriva fostului director FMI, iar decizia ar putea fi luata luni. 

Nafissatou Diallo a fost convocata de procuratura luni dupa-amiaza, inaintea audierii de marti a lui Strauss-Kahn, scrie Mediafax.

"Interpretarea mea (...) este ca ne vor anunta ca vor clasa complet cazul sau ca vor renunta la unele dintre capetele de acuzare", a declarat avocatul Kenneth Tompson.

"Daca nu se pregatesc sa renunte la urmarire, nu ar avea nevoie sa discute cu ea", a adaugat el. Asociatul sau, avocatul Douglas Wigdor, a refuzat sa comenteze informatia, dar a precizat ca textul convocarii "era foarte negativ si sec", reflectand "simbolic tratamentul care i s-a aplicat (lui Diallo) de-a lungul intregii incercari si in interactiunile cu biroul procurorului".

In cazul in care dosarul va fi clasat, Dominique Strauss-Kahn, care a respins la 6 iunie toate cele sapte capete de acuzare, se va putea intoarce in Franta.

Audierea de marti a fost deja amanata de doua ori, procurorul Cyrus Vance avand indoieli in legatura cu credibilitatea cameristei originare din Guineea care l-a acuzat pe fostul director FMI de agresiune sexuala comisa la 14 mai intr-un apartament de la hotelul Sofitel din Manhattan. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acuzatii fmi, #acuzatii retrase dsk, #strauss kahn viol , #stiri FMI