Ajutor FMI made in China

Marti, 21 Decembrie 2010, ora 10:42
1632 citiri
Ajutor FMI made in China

China este pregatita sa sustina actiunile Uniunii Europene (UE) si ale Fondului Monetar International (FMI) pentru a asigura stabilitatea financiara a Europei, a declarat vicepremierul chinez Wang Qishan, citat de AFP, potrivit Mediafax.

Autoritatile de la Beijing vor ajuta anumite state membre ale UE, a indicat Wang la o intalnire economica la care participa comisarul european pentru Concurenta, Joaquin Almunia, comisarul pentru Comert, Karel de Gucht, si cel pentru Afaceri Economice si Monetare, Olli Rehn.

"Este in interesul fundamental al Chinei si Uniunii sa consolideze cooperarea", a mentionat oficialul chinez.

Saptamana trecuta, liderii europeni au decis sa infiinteze un mecanism de sprijin financiar care sa permita zonei euro sa reziste mai bine crizelor. Acest mecanism va fi functional din 2013.

Grecia si Irlanda beneficiaza deja de planurile de salvare ale UE si FMI.

Presedintele chinez, Hu Jintao, aflat luna trecuta intr-o vizita in Portugalia, a asigurat Lisabona de dorinta Chinei de a ajuta.

Cu toate acestea, Beijingul nu a facut angajamente ferme privind achizitionarea de obligatiuni portugheze.

Almunia a indicat, la randul sau, ca statele UE au cerut Chinei un acces mai usor la piata locala pentru companiile europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#ajutor, #fmi, #china, #ue, #ajutor, #financiar , #stiri FMI