Ajutorul Greciei nu reduce riscurile de scadere a ratingurilor

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 13:02
1284 citiri
Ajutorul Greciei nu reduce riscurile de scadere a ratingurilor

Pachetul de ajutoare financiare in valoare de 45 miliarde euro acordat Greciei de guvernele zonei euro si de Fondul Monetar International (FMI) nu a reusit sa reduca riscul scaderii ratingurilor acestei tari, a anuntat agentia de evaluare financiara Moody's, citata de Bloomberg, informeaza NewsIn.

Grecia se confrunta cu riscuri semnificative in implementarea planului de reducere a deficitului bugetar, a declarat Sarah Carlson, analist sef pentru Grecia in cadrul Moody's. Agentia a luat in calcul un posibil sprijin din partea Uniunii Europene inaintea acordului din 11 aprilie, a mai spus Carlson.

Costurile de creditare ale Greciei au scazut semnificativ luni, dupa ce sefii de guvern din zona euro au anuntat ca vor acorda ajutoare de 30 miliarde euro Greciei, sub forma unor credite pe trei ani, la o dobanda de circa 5%, sub nivelul randamentului din piete, care atinsese saptamana trecuta 7,19%.

Alte 15 miliarde euro vor fi oferite de Fondul Monetar international (FMI), in cazul in care Grecia va solicita fondurile.

Diferenta dintre randamentul titlurilor de stat emise de Grecia si randamentul celor emise de Germania a atins pe 8 aprilie un nivel maxim de 4,43 puncte procentuale, cel mai inalt de la introducerea monedei unice, pe fondul temerilor ca Grecia nu isi va putea finanta deficitul de 12,7% din produsul intern brut (PIB).

Moody's a coborat pe 22 decembrie ratingul Greciei cu o treapta, la A2.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ajutoare, #costuri, #creditare, #deficit, #grecia, #ratinguri , #stiri FMI