Alti 400.000 de participanti vor intra in sistemul de pensii private

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 12:34
1245 citiri
Alti 400.000 de participanti vor intra in sistemul de pensii private

Peste 400.000 de noi participanti vor intra in sistemul pensiilor private obligatorii, dupa ce modificarea legii pensiilor publice va introduce pe pilonul II si personalul din structurile militarizate si persoanele cu venituri pe cont propriu, a spus miercuri un oficial din Ministerul Muncii, citat de NewsIn.

"Persoanele active care lucreaza in sisteme militarizate sunt in jur de 200.000 - 250.000.

Alte circa 200.000 de persoane fac venituri pe cont propriu sau sunt posesori de contracte de management pe care legea noua ii obliga sa contribuie la sistemul public de pensii si astfel la pilonul II", a spus Mihai Seitan, secretar de stat in Ministerul Muncii, la Conferinta Nationala de Pensii Private.

El a explicat ca legea pensiilor este o conditie in acordul cu FMI si Banca Mondiala si nu crede ca vor fi multe schimbari fata actualzul proiect propus de cabinetul Boc, in sensul de a nu accepta noi contribuabili in sistem.

Magistratii, militarii si angajatii din Ministerul de Interne contribuie, in prezent, la case de pensii separate, insa executivul a anuntat ca acestia vor contribui in curand si la sistemul public de pensii, dupa intrarea in vigoare a Legii unice a pensiilor.

In plus, guvernul intentioneaza sa introduca un sistem de pensii ocupationale, la care va adera, facultativ, orice grup de profesii.

#pensii, # private, # participanti, # venituri, # legi , #stiri FMI