ANAF cere expertiza FMI pentru incadrarea in deficitul bugetar de 6,8% din PIB

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 17:00
1449 citiri
ANAF cere expertiza FMI pentru incadrarea in deficitul bugetar de 6,8% din PIB

Reprezentantii ANAF au cerut expertilor FMI sa vina cu propuneri pentru cresterea colectarii veniturilor, astfel incat Romania sa se poata incadra in tintele de deficit convenite cu organismele internationale, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, seful fiscului, Sorin Blejnar.

"Le-am cerut expertilor FMI sa ne ajute cu propuneri, astfel incat sa imbunatatim colectarea.

Nu ne-am propus o depasire de 5-10% a planului pe care il avem cu Ministerul de Finante in ce priveste colectarea veniturilor, ci dorim ca, in urma expertizei FMI, sa asiguram incadrarea in tintele de deficit bugetare convenite cu Fondul si cu Uniunea Europeana", a spus Blejnar.

Pe de alta parte, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a precizat ca expertii Fondului Monetar International (FMI) vor evalua in perioada urmatoare progresele facute de Romania in ceea ce priveste colectarea veniturilor, ca urmare a recomandarilor facute de misiunea tehnica precedenta.

Blejnar a adaugat ca reprezentantii ANAF au intalniri zilnice cu cei ai FMI, iar de joi vor incepe discutiile cu specialisti din cadrul departamentului de afaceri fiscale din cadrul FMI pentru analizarea unor noi masuri de crestere a incasarilor la bugetul de stat.

"La cererea ANAF, o misiune de asistenta tehnica din partea departamentului Fiscal al FMI va vizita Bucurestiul pe perioada 14-28 iulie, pentru a oferi consiliere reprezentantilor ANAF in legatura cu imbunatatirea colectarii.

Echipa, condusa de Thomas Martin Story, va revizui statutul recomandarilor facute de o echipa similara anul trecut si va consilia ANAF asupra modurilor optime de utilizare a tehnologiei informatiei", a declarat anterior Tonny Lybek, reprezentantul regional al FMI in Romania si Bulgaria.

Veniturile bugetare colectate de ANAF in iunie 2010 au fost de 11,23 miliarde lei, cu 0,50% mai mult decat programul de colectare stabilit de Ministerul Finantelor Publice (MFP), de 11,17 miliarde lei, si cu 11,21% mai mult decat veniturile realizate in aceeasi luna din 2009. 

#naf, # fmi, # deficit, # bugetar, # pib , #stiri FMI