Angajamentul Ungariei privind deficitul bugetar, apreciat de FMI si CE

Joi, 10 Iunie 2010, ora 14:04
1059 citiri
Angajamentul Ungariei privind deficitul bugetar, apreciat de FMI si CE

Noul sef al misiunii FMI in Ungaria, Christopher Rosenberg, a declarat ca fondul saluta angajamentului guvernului Fidesz de a mentine obiectivul de deficit bugetar de 3,8% pentru anul acesta, prin noi masuri de corectie, daca va fi nevoie, relateaza Budapest Report, precizeaza NewsIn.

Salutam angajamentul autoritatilor fata de obiectivul fiscal de deficit de 3,8% din PIB pentru 2010, convenit in baza programului sustinut de FMI si UE, si intentia lor de a implementa masurile de corectie necesare pentru a se asigura ca aceasta tinta este atinsa si ca economia ungara continua pe o cale sustenabila", a declarat seful FMI in Ungaria.

Rosenberg a avut discutii "informale, dar utile" cu cabinetul ungar luni, marti si miercuri, si a precizat ca FMI intentioneaza sa discute masurile necesare la inceputul lunii iulie.

Si Comisia Europeana a salutat angajamentul Ungariei fata de obiectivele de deficit bugetar stabilite pentru anul 2010 si fata de planurile de a lua noi masuri daca va fi nevoie.

Ungaria a primit un imprumut in valoare de 25 de miliarde de dolari de la Uniunea Europeana si de la FMI in noiembrie 2008, pentru a evita prabusirea forintului, pe fondul crizei financiare.

Saptamana trecuta, oficiali unguri au provocat panica pe pietele financiare, sugerand ca tara ar putea urmari un scenariu similar Greciei.

Ministii au retractat ulterior comentariile, subliniind ca deficitul de 3,8% din PIB ramane obiectivul pentru anul acesta.

Marti, premierul ungar Viktor Orban a prezentat in Parlament un plan de actiune pentru cresterea veniturilor la bugetul de stat. Este vorba despre un set de masuri, printre care plafonarea salariilor bugetarilor, introducerea unei cote unice de impozitare de 16% si taxarea suplimentara a bancilor.

Seful Executivului de la Budapesta a declarat in fata parlamentarilor ca Ungaria trebuie sa se concentreze pe un capitalism productiv in economie si ca trebuie schimbate bazele sistemului fiscal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#fmi, #ungaria, #deficit, #bugetar , #stiri FMI