Ansola: Accentuarea crizei pietelor financiare ar putea agrava vulnerabilitatea Romaniei

Miercuri, 19 Septembrie 2007, ora 12:26
1010 citiri

Vulnerabilitatea Romaniei poate fi agravata de criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc deorece statul roman depinde de influxul de capital strain pentru a finanta deficitul de cont curent, a declarat reprezentantul FMI in regiune, Juan Jose Fernandez-Ansola.

Ansola a facut aceste precizari cu ocazia unui briefing de presa in care a evaluat contextul premergator vizitei delegatiei FMI in Romania in perioada 26 septembrie - 2 octombrie.

"Criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc nu cred ca s-a terminat, insa bancile romanesti au fost mult mai putin expuse la efectele acestei crize decat alte banci din Europa. Restul va fi o chestiune legata de felul in care vor reactiona politicile macroeconomice si felul in care autoritatile romane vor administra vulnerabilitatea economiei romanesti in viitor", a adaugat Ansola.

Reprezentantul regional principal pentru Romania si Bulgaria al FMI, Juan Jose Fernandez-Ansola a tinut sa precizeze ca aceste informatii oferite cu ocazia briefingului tinut la sediul FMI din Bucuresti trebuie interpretate drept premergatoare concluziilor ce vor fi trasate in urma vizitei delegatiei FMI in Romania, programata pentru perioada 26 septembrie - 2 octombrie, cu ocazia unei conferinte de presa ce va avea loc la data de 2 octombrie.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.