Asumarea raspunderii, solutia pentru adoptarea masurilor FMI

Vineri, 14 Mai 2010, ora 00:22
1631 citiri
Asumarea raspunderii, solutia pentru adoptarea masurilor FMI

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca, probabil, solutia pentru adoptarea masurilor convenite cu FMI va fi asumarea raspunderii Guvernului in Parlament, avand in vedere timpul scurt ramas pana la reuniunea board-ului FMI de la sfarsitul lunii iunie, informeaza Mediafax.

Seful statului a subliniat "urgenta" incasarii trasei din iunie de la FMI.

"Daca nu vom reusi sa avem legea promulgata, cu siguranta board-ul nu ia in discutie transa de la sfarsitul lunii iunie", a precizat Basescu.

El a mentionat ca Fondul nu va fi satisfacut doar cu emiterea actului normativ cuprinzand masurile convenite si va vrea sa stie ca acesta nu a fost blocat la Curtea Constitutionala si intors la Parlament sau declarat neconstitutional.

"Emiterea unui act normativ care ar fi invalidat de Curtea Constitutionala inseamna neindeplinirea obligatiilor, indiferent ce scrie Guvernul in legea de asumare sau in ordonanta de urgenta. Sigur, nu poate fi vorba de ordonanta de urgenta cand este vorba de salarii si pensii.

Trebuie mers prin lege", a spus el. "Si, probabil, solutia pe care o va adopta Guvernul, datorita timpului, va fi asumarea raspunderii", a declarat Basescu.

Potrivit lui Basescu, ar trebui ca, cel putin cu zece zile inaintea reuniunii din 28 iunie, membrii board-ului FMI sa primeasca documentul care vizeaza Romania pentru a fi analizat. "Ar trebui pe 15 (iunie - n.r.) sa fim cu procesul incheiat", a mai spus el.

Romania a incheiat in primavara anului trecut un acord cu FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala si BERD, pentru obtinerea unui pachet de finantare totala de circa 20 de miliarde de euro, prin care s-a angajat sa adopte mai multe actiuni, prin care si reducerea treptata deficitul bugetar. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masuri fmi, #asumarea raspunderii, #basescu , #stiri FMI