Autoritatile elene au stabilit strategia fiscala. Vezi ce masuri prevede

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 11:55
1150 citiri
Autoritatile elene au stabilit strategia fiscala. Vezi ce masuri prevede

Sefii Misiunii CE, Fondului Monetar International (FMI) si Bancii Centrale Europene (BCE) a ajuns la un acord cu autoritatile elene, referitor la noul set de masuri care sa elimine deficitul fiscal al Greciei, anunta Comisia Europeana, citata de NewsIn.

Troica si autoritatile din Grecia au cazut de acord asupra Strategiei Fiscale pe Termen Mediu (MTFS), se arata intr-un comunicat al CE.

Comisia se asteapta ca aceasta strategie fiscala sa fie transpusa in masuri legislative concrete si sa reflecte planul de privatizare.

De asemenea, Comisia Europeana asteapta ca Parlamentul elen sa voteze saptamana viitoare legile care, o data implementate, vor permite Greciei sa isi indeplineasca obiectivele stabilite.

Guvernul elen a supravietuit miercuri unui vot de incredere crucial in Parlament, in conditiile in care incearca sa obtina sustinere pentru noi masuri de austeritate, necesare pentru evitarea falimentului.

Noul cabinet al premierului Giorgios Papandreou a fost aprobat cu 155 de voturi pentru, 143 impotriva si doua abtineri, potrivit BBC News.

In continuare, parlamentarilor li se va cere sa aprobe un set de reduceri de cheltuieli, cresteri de taxe, reforme fiscale si privatizari in valoare de 28 de miliarde de euro.

#autoritati elene, #grecia, #strategie fiscala grecia , #stiri FMI