Banca Mondiala: Economia mondiala se va comprima cu 3% in 2009

Joi, 11 Iunie 2009, ora 18:43
1558 citiri
Banca Mondiala: Economia mondiala se va comprima cu 3% in 2009

Economia globala se va contracta cu aproape trei puncte in 2009, prognoza mult mai pesimista fata de cea anterioara de 1,75%, a declarat joi presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, citat de Reuters, informeaza NewsIn.

"Chiar daca ritmul de crestere va reveni in 2010, ritmul recuperarii economice este in continuare incert, iar populatia saraca din statele in curs de dezvoltare va fi in continuare afectata de socuri", a declarat Zoellick, inaintea unei reuniuni a ministrilor de finante a grupului informal G8, ce reuneste cele mai industrializate state.

Zoellick a declarat ca este mai ingrijorat la ora actuala de administrarea riscurilor globale si nu de precizarea momentului in care economia va reincepe sa creasca.

"Sincer, intr-un climat economic ca acesta, exista foarte multa incertitudine", a mai spus presedintele BM. De asemenea, acesta a mai precizat ca, datorita ajutoarelor acordate de Fondul Monetar International (FMI), este putin probabil ca statele dezvoltate sa se confrunte cu o criza a datoriilor suverane.

Recesiunea care a cuprins statele europene este mai severa decat cea din Statele Unite, unde a izbucnit criza financiara, care a dus la cea mai puternica comprimare a economiei din 1945. PIB-ul Statelor Unite a scazut cu 1,6% in primul trimestru, fata de trimestrul precedent.

Banca Mondiala a estimat ca economia zonei euro va scadea cu 2,7% in 2009, urmand sa creasca cu 0,9% in anul urmator. Noile estimari arata, de asemenea, o scadere a economiei globale cu 1,7% in 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#economie, #banca, #mondiala , #stiri FMI