Banii de la FMI intra miercuri in contul BNR

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 09:33
1055 citiri

Transa a cincea din imprumutul acordat Romaniei de catre Fondul Monetar International (FMI) va intra miercuri in rezerva Bancii Nationale a Romaniei (BNR), a declarat consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

Suma aprobata de Boardul FMI va intra miercuri in contul BNR", a declarat consilierul guvernatorului BNR pentru Agerpres, precizand ca "faptul ca o jumatate din ultimele trei transe au ajuns la Trezorerie a reprezentat o exceptie in activitatea de 50 de ani a FMI", aceasta exceptie ajungand la final odata cu cea de-a cincea transa, in valoare de 913 milioane de euro.

Acelasi punct de vedere cu Adrian Vasilescu l-a exprimat si reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, intr-o declaratie: "Eliberarea transei a cincea este importanta pentru consolidarea rezervelor internationale ale Bancii Centrale a Romaniei, dar este si un semnal de normalitate, prin faptul ca banii vor intra exclusiv in contul BNR, pentru gestionarea deficitului extern, nu si in cele ale Trezoreriei".

Adrian Vasilescu a mai subliniat ca intrarea celei de-a cincea transe in rezerva valutara a BNR "va creste increderea investitorilor straini in economia romaneasca, in certitudinea ca Romania nu va intra in incetare de plati.

Si Romania sigur nu va intra in incetare de plati".

Un al doilea efect benefic va fi ca banii de la FMI vor intari rezerva Bancii Centrale, din care se fac platile pentru datoria externa.

In al treilea rand, dar nu in cele din urma, intrarea celei de-a cincea transe din imprumutul de la FMI in rezerva BNR va intari pozitia Bancii Nationale pe piata valutara, a explicat Adrian Vasilescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#bani, # fmi, # cont, # bnr , #stiri FMI