Basescu a cerut parerea FMI in legatura cu diminuarea deficitului

Duminica, 31 Octombrie 2010, ora 23:14
1219 citiri
Basescu a cerut parerea FMI in legatura cu diminuarea deficitului

Presedintele Traian Basescu le-a spus reprezentantilor Fondului Monetar International prezenti duminica la Palatul Cotroceni ca a dorit o intalnire suplimentara pentru a discuta despre ideile cu care Guvernul a venit pentru diminuarea deficitului bugetar, potrivit Newsin. 

"Multumesc ca ati acceptat aceasta intalnire suplimentara. Justificarea este simpla, pentru ca datorita creativitatii Guvernului am gasit alte solutii pentru a diminua deficitul bugetar si am vrea sa vorbim cu dvs. si sa vedem daca putem ajunge la un acord impreuna sau nu.

Acordul pe care il avem in acest moment ne permite sa semnam scrisoarea de intentie chiar si astazi daca este nevoie, dar ne-ar placea sa venim cu noi idei si sa vedem daca acestea sunt convenabile ambelor parti", s-a adresat seful statului delegatiei conduse de seful misiunii FMI in Romania Jeffrey Franks.

"Asa cum sigur stiti, am avut o lunga sesiune de discutii ieri (n.r.-sambata) cu ministrul de Finante si ministrul Muncii si am facut progrese bune in ce priveste textul scrisorii de intentie deci suntem intr-o pozitie buna pentru a avea aceasta discutie suplimentara", a precizat Franks, la randul sau.

Restul intalnirii se desfasoara cu usile inchise. Seful statului si-a facut intrarea in sala in care urma sa se desfasoare intalnirea si unde asteptau membrii delegatiei FMI, premierul Emil Boc si ministrii Muncii si Finantelor razand si exclamand "News Alert!".

El a spus, pe un ton amuzat, ca jurnalistii asteapta suspendarea acordului pe care Romania il are cu FMI. "Este ridicol", a comentat el aceste informatii.

Si Jeffrey Franks si-a exprimat amuzamentul despre unele articole de presa. "Am auzit voci cum ca as fi plecat din tara, deci...", a spus el zambind. 

România, în topul UE al creșterii datoriei publice. Cum arată raportul datorie-PIB față de extremele pozitive și negative din UE
România, în topul UE al creșterii datoriei publice. Cum arată raportul datorie-PIB față de extremele pozitive și negative din UE
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023, iar România se numără printre ţările membre cu cel mai...
#basescu, #fmi, #diminuare, #deficit bugetar, #guvern , #stiri FMI