Basescu baga "mana in foc" ca nu se vor trage bani de la FMI

Marti, 26 Iulie 2011, ora 09:47
1158 citiri
Basescu baga "mana in foc" ca nu se vor trage bani de la FMI

Seful statului, Traian Basescu, sustine ca "baga mana in foc" ca in 2011 nu vor fi trasi bani din acordul preventiv cu FMI si UE, insa nu stie ce se va intampla in 2012, aratand cazul SUA, care se afla in dificultate.

"Romania nu are nevoie anul acesta in mod cert de niciun euro de la FMI sau UE. Nu stim ce se va intampla dupa 2011 pe piete", a spus presedintele, la TVR. El a precizat ca motivul pentru care "nu pune mana in foc" pentru ce se intampla dupa 2011 este ca si o tara ca SUA, "cea mai mare economie a lumii", are mari probleme de plati.

"Nu pun mana in foc, ca de-asta l-am facut, sa avem asigurate 3,5 mld de euro de la FMI si 1,5 mld de la UE", a spus Basescu, insa a afirmat ca "pune mana in foc" pentru anul 2011.

Raspunsurile presedintelui au venit dupa ce luni liderul PSD Victor Ponta a spus ca in mod cert Romania va trage bani de la FMI anul acesta. 

"Probabil dl Ponta are nevoie de bani ca sa fie copilot la raliuri si s-a gandit ca bani numai de la Fond ar putea veni pentru sponsorizare", l-a ironizat presedintele pe social-democrat, la postul public de televiziune.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni dupa intalnirea cu reprezentantii FMI, ai Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene ca "este o certitudine" faptul ca Guvernul Boc va trage banii din acordul preventiv pentru a reduce deficitul bugetar de anul acesta si anul viitor.

"Am fost inca o data dusi cu zaharelul, ca noul program este un program precautionary, Guvernul Boc va folosi si cele 5,5 miliarde (sic!) din noul acord cu FMI, deci 25 de miliarde, plus dobanzi, vreo 28 de miliarde pe care noi, guvernul USL, va trebui sa le identificam si sa le platim", a spus liderul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#bani fmi, #basescu, #presedinte imprumut fmi , #stiri FMI