Basescu, Boc, Ialomitianu si Isarescu au decis cum va arata noul acord FMI

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 13:56
1259 citiri
Basescu, Boc, Ialomitianu si Isarescu au decis cum va arata noul acord FMI

Presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, au stabilit parametrii unui nou acord de finantare, de tip preventiv, cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, informeaza Mediafax.

Basescu, Boc, Ialomitianu au fost, joi, la BNR pentru a discuta cu Isarescu si conducerea executiva a bancii centrale, in cadrul unei intalniri de lucru.

In cursul intalnirii a fost analizat stadiul derularii acordurilor de finantare externa incheiate cu Uniunea Europeana, Fondul Monetar International, Banca Mondiala si alte institutii financiare internationale.

"In acest context, a fost evidentiat faptul ca, pentru reluarea cresterii economice pe o baza sanatoasa, este esentiala continuarea consolidarii fiscale si a reformelor structurale, astfel incat implementarea obiectivelor pe termen mediu sa asigure un proces sustenabil de convergenta nominala si reala cu Uniunea Europeana", potrivit unui comunicat al BNR.

Intalnirea de la BNR a inceput la ora 11:00 si s-a incheiat in jurul orei 12:30.

Romania a incheiat in primavara anului 2009 un acord de finantare externa pe doi ani cu FMI, Uniunea Europeana si Banca Mondiala, in valoare totala de aproximativ 20 miliarde euro.

Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#acord, #consolidare fiscala, #crestere economica, #fmi, #reluare , #stiri FMI