Basescu, dupa intalnirea cu FMI: Romania e in proces de crestere economica

Duminica, 31 Iulie 2011, ora 18:43
1072 citiri
Basescu, dupa intalnirea cu FMI: Romania e in proces de crestere economica

Presedintele Traian Basescu a afirmat duminica, dupa intalnirea cu delegatia reprezentantilor FMI, CE si BM ca s-a constatat ca Romania si-a reluat cresterea economica si ca incepe sa devina competitiva, recuperand pierderea de competitivitate din 2008. 

"Programul derulat de Guvern a contribuit esential la consolidarea cresterii economice, deci s-au creat conditiile pentru o crestere economica relativ mica anul acesta si mai puternica anul viitor.

De asemenea, ca urmare a derularii programului de catre Guvern, Romania si-a mentinut stabilitatea fiscala si financiara", a spus Basescu, citat de NewsIn.

"S-a reluat cresterea economica, usoara dar s-a reluat, Romania este in proces de crestere", a adaugat presedintele.

El a subliniat ca este estimata o valoare a cresterii economice pentru anul in curs de 1,5%, urmand ca in 2012 sa se inregistreze 3,7%, fiind vorba de o reducere de la evaluarea precedenta, de 3,9%.

"S-a constatat ca deficitul de cont curent este sub 5%, aceeasi perspectiva este si pentru 2012. Romania incepe sa devina competitiva, a recupuerat pierderea de competitivitate fata de 2008, iar principalul motor sunt exporturile", a mentionat Basescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #discurs basescu, #intalnire basescu fmi , #stiri FMI