Basescu: Europa este inca in criza, revenirea este o poveste

Sambata, 30 Octombrie 2010, ora 15:16
1621 citiri
Basescu: Europa este inca in criza, revenirea este o poveste

Presedintele Traian Basescu le-a spus reprezentantilor FMI ca tocmai s-a intors de la reuniunea Consiliului European, iar reprezentantii Uniunii "stiu mai bine decat altii ca Europa este inca in criza",aratand ca povestile prezentate in ziare si la televizor despre revenirea economica nu sunt reale, potrivit Newsin.

"Tocmai m-am intors de la intalnirea cu sefii de stat si de guverne din Uniunea Europeana si reprezentantii Uniunii stiu mai bine decat altii ca Europa este inca in criza.

Povestea prezentata in ziare si la televizor despre revenirea economiei nu sunt inca o realitate in Europa si trebuie sa fim prudenti in perioada urmatoare, altfel riscul ca aceasta criza economica sa revina este aproape pentru toate statele, nu doar pentru Romania", le-a spus seful statului reprezentantilor FMI, prezenti sambata la Palatul Cotroceni.

Traian Basescu le-a multumit delegatilor Fondului condusi de seful misiunii FMI in Romania Jeffrey Franks ca au dat curs solicitarii sale de a avea o intalnire inainte ca acestia sa paraseasca Romania.

"Acum ca misiunea dvs. este aproape incheiata as vrea sa stiu care sunt concluziile dvs. si sa vedem ce trebuie sa facem impreuna in perioada urmatoare pentru a finaliza primul acord cu FMI si Uniunea Europeana in conditii bune", le-a spus Basescu repezentantilor Fondului Monetar.

"Am avut niste discutii intense aici si cred ca suntem in postura de a ajunge la o intelegere si a trage concluziile vizitei noastre aici(in Romania-n.r.) Asa cum stiti, au fost provocari aici in Romania in ultimele cateva luni, dar s-au facut pasii necesari pentru a merge inainte.

Faptul ca suntem in a sasea etapa a programului nostru si, asa cum ati spus, aproape de final se datoreaza implicarii tarii dvs. Avem o cooperare foarte buna cu BNR, cu Ministerul de Finante si, in aceasta vizita, multi alti ministri au fost implicati indeaproape in discutii", a spus seful delegatiei FMI Jeffrey Franks. 

#basescu, #bnr, #fmi, #franks , #stiri FMI