Basescu: Romania este intr-o situatie mult mai buna decat alte state din UE

Duminica, 31 Iulie 2011, ora 19:00
1471 citiri
Basescu: Romania este intr-o situatie mult mai buna decat alte state din UE

Presedintele Traian Basescu sustine ca Romania este intr-o situatie mult mai buna decat alte state ale Uniunii Europene, aceasta fiind o concluzie a delegatiei reprezentantilor FMI, ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale.

In cadrul discutiilor de la Cotroceni, seful statului a dat asigurari ca guvernul roman nu a uitat lectia crizei si ca va continua pe drumul reformelor, in pofida faptului ca unii politicieni sunt mai interesati de campania electorala din 2012.

La finalul intrevederii cu reprezentantii FMI, Traian Basescu a afirmat ca programul derulat de Guvern a contribuit esential la consolidarea cresterii economice relativ mica anul acesta.

"Romania si-a mentinut stabilitatea fiscala si fianciara. Un alt element este ca s-a reluat cresterea economica, iar evaluarea pentru 2011 se mentine, urmand ca in 2012 sa inregistram o crestere de 3,7%.S-a constat un lucru imbucurator ca deficitul de const curent s-a situat sub 5%. Asta inseamna ca Romania incepe sa fie competitiva", a spus seful statului.

Citeste declaratia de presa a Presedintelui pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, # discurs basescu, # basescu intalnire fmi, # concluzii basescu fmi, # fmi , #stiri FMI