Basescu: Romania intr-o situatie disperata, o minciuna a presei

Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 16:28
1155 citiri
Basescu: Romania intr-o situatie disperata, o minciuna a presei

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri la RRA ca mass-media propaga o "minciuna majora", respectiv ca Romania se afla intr-o situatie disperata, ceea ce a dorit sa respinga in mesajul rostit marti in Parlament, precizeaza Mediafax.

"Daca discutam in timp, noul acord cu FMI trebuie incheiat dupa ce terminam actualul acord care se incheie in aprilie 2011, deci nu are nicio relevanta din acest punct de vedere momentul in care eu am venit in Parlament. Motivul pentru care am decis sa merg in Parlament a fost legat si de atmosfera creata, daca va uitati, in 80% din mass-media romaneasca se transmite un singur mesaj pentru romani: suntem intr-o situatie disperata, nu avem solutii, politicienii nu stiu ce e de facut, ceea ce este una din minciunile majore pe care mass-media le propaga. Repet, una din minciunile majore pe care mass-media le propaga", a declarat Traian Basescu la RRA.

El a sustinut ca este o situatie grea, generata in primul rand de criza economica, dar ca Romania are solutii.

"Sigur, are si de recuperat erori de guvernare din anii anteriori, are de corectat erori, dar o facem si mergem inainte. Merem inainte stiind unde mergem", a mai spus Basescu.

De asemenea, el a tinut sa precizeze ca momentul ales pentru a se adresa Parlamentui nu are nicio legatura cu ideea ca Romania va incheia un nou acord cu FMI.

"Nu am ales momentul spre a-l dedica ideii ca vom avea un acord cu Fondul ci, daca veti analiza discursul meu in partea a doua, el prezinta solutiile pe care le are Romania si care sunt reale si finantate, iar mesajul de fond a fost unul indreptat catre optimsim legat de faptul ca avem solutii pentru a gestiona situatia de criza", a conchis seful statului.

#basescu, #criza, #fmi, #presa, #romania, #situatie , #stiri FMI