"Basescu si Boc ar trebui sa-si dea demisia deoarece au fost facuti mincinosi de FMI"

Sambata, 22 Mai 2010, ora 11:14
1524 citiri
"Basescu si Boc ar trebui sa-si dea demisia deoarece au fost facuti mincinosi de FMI"

Liderul PC Daniel Constantin considera ca presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc ar trebui sa-si dea demisia, deoarece sunt "total decredibilizati international", dupa ce au fost facuti mincinosi de declaratiile seful FMI potrivit carora Fondul nu a cerut taierea pensiilor si salariilor.

Potrivit unui comunicat remis vineri agentiei MEDIAFAX, Daniel Constantin considera ca Traian Basescu si Guvernul sau "si-au pierdut si ultima bruma de credibilitate prin declaratiile sefului FMI".

"Traian Basescu si Guvernul Romaniei au mintit pe toata lumea atunci cand au propus taierea salariilor si a pensiilor ca optiune propusa de FMI. Seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, arata minciuna Executivului atunci cand declara ca aceste masuri nu au fost cerute de Fond, ci de Guvernul Romaniei, si ca Fondul s-a impotrivit, propunand alternativa impozitarii bogatilor. E clar ca Basescu si Guvernul au preferat sa pastreze cota unica pe care tot ei au impus-o initial, chiar cu pretul saracirii masive a populatiei, neglijand solicitarea impozitarii progresive propuse si de Partidul Conservator", se arata in comunicat.

Presedintele PC a aratat ca, "in acest moment, Guvernul roman si liderul lui de facto, Traian Basescu, sunt total decredibilizati international pentru ca au fost facuti mincinosi de declaratiile facute de seful FMI la postul TV France 2 si preluate de prestigiosul Radio France International".

"Nu numai romanii nu-i mai cred pe Basescu si pe Boc, dar nici institutiile internationale. Intr-o tara normala, dupa ce au fost prinsi astfel cu minciuna, atat Basescu, cat si Boc ar trebui sa-si prezinte demisia", a precizat Constantin.

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat la postul de televiziune France 2 ca FMI a propus Guvernului majorarea impozitelor, in special pentru cei mai bogati, dar autoritatile din Romania au luat decizia taierii salariilor functionarilor.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#basescu, #boc, #credibilitate, #demisie, #fmi , #stiri FMI