Basescu: Vom continua colaborarea cu FMI si BM. Nu avem nevoie de un nou acord stand-by

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 23:23
1320 citiri
Basescu: Vom continua colaborarea cu FMI si BM. Nu avem nevoie de un nou acord stand-by

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca obiectivul Romaniei este sa continue colaborarea cu FMI si Banca Mondiala si dupa ce economia romaneasca va iesi din criza, subliniind ca nu estimeaza ca vom avea nevoie de un nou acord stand-by, colaborarea vizand asistenta tehnica.

"Atat in discutiile pe care le-am avut in ianuarie cu FMI, cat si saptamana trecuta cu noul director al Bancii Mondiale pentru Europa si Asia, obiectivul nostru este sa continuam colaborarea cu aceste institutii chiar si dupa ce economia romaneasca va iesi din criza", a precizat seful statului in deschiderea Adunarii Generale a Camerei Americane de Comert din Romania.

Presedintele Traian Basescu a tinut sa precizeze ca aceasta colaborare nu vizeaza neaparat un nou acord de finantare, ci aistenta tehnica oferita de cele doua organisme financiare internationale Romaniei in vederea realizarii obiectivelor care decurg din statutul tarii nostru de membru al Uniunii Europene.

"Sigur, nu neaparat avem nevoie de finantare de la FMI, deci nu estimez ca vom avea nevoie de un nou acord stand-by, dar vom ramane intr-un acord de asistenta atat cu FMI, cat si cu Banca Mondiala.

Obiectivele acestei colaborari cu institutii ca Fondul si Banca Mondiala vor fi cele care decurg din calitatea noastra de membru al Uniunii Europene, deci programele pe care le vom dezvolta cu Fondul si cu Banca Mondiala vizeaza in primul rand asistenta tehnica si vor avea ca obiective cele care vor rezulta din noua strategie UE 2020, obiectivele pe care le avem de indeplinit in programul de convergenta si utilizarea cu prioritate a fondurilor de la Uniunea Europeana", a explicat Traian Basescu.

Seful statului a participat miercuri la deschiderea lucrarilor Adunarii Generale a Camerei Americane de Comert din Romania - AmCham, eveniment la care a fost prezent si ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gittenstein. 

#basescu, #fmi, #bm, #acord, #criza , #stiri FMI