Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR: Romania si-ar putea recastiga calificativul de investment grade cel mai devreme in 2010

BCR: Romania si-ar putea recastiga calificativul de investment grade cel mai devreme in 2010

Romania ar putea recastiga calificativul de investment grade intr-un scenariu optimist in 2010, daca respecta intru totul prevederile acordului cu Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana, a spus, marti, economistul sef al BCR, Lucian Anghel.

"O imbunatatire a ratingului de tara este putin probabila in 2009 din cauza incertitudinilor care planeaza la nivel extern asupra abilitatii Romaniei de a reduce deficitul bugetar in apropiere de 3% din PIB, relateaza Newsin.


Respectarea conditiilor aranjamentului financiar multilateral proactiv incheiat de Romania cu FMI si Uniunea Europeana devine astfel elementul cheie care poate conduce intr-un scenariu optimist la recastigarea statului de investment grade in 2010", a declarat Anghel.


El a explicat ca agentiile de rating care au retrogradat Romania au nevoie de timp pentru a observa modul in care statul gestioneaza politica fiscala.


"Este extrem de important ca riscul politic sa nu se materializeze intr-un an electoral, Romania putand astfel oferi un exemplu de stabilitate intr-o regiune in care oscilatiile politice din prima parte a lui 2009 au pus o presiune si mai mare asupra perceptiei riscului de catre investitori", a adaugat Anghel.


Moody's este singura din cele trei mari agentii de rating care mai acorda Romaniei rating cu recomandare de investitii, dupa ce S&P si Fitch au coborat, in toamna anului trecut, calificativul tarii la nivel speculativ (junk). Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1432 ori
Citeste mai multe desprece deficit fmi investitii rating