Berceanu: Refacerea drumurilor distruse de inundatii poate duce la depasirea deficitului bugetar

Joi, 01 Iulie 2010, ora 17:42
1452 citiri
Berceanu: Refacerea drumurilor distruse de inundatii poate duce la depasirea deficitului bugetar

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat joi, in localitatea Darmanesti din judetul Suceava, ca obtinerea unor fonduri pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatii poate duce la depasirea pragului de deficit bugetar negociat cu Fondul Monetar International, informeaza NewsIn.

Radu Berceanu a vizitat, joi, mai multe localitati din judetul Suceava, unde linii de cale ferata, mai multe poduri si unele tronsoane din drumurile nationale au fost afectate de inundatii, transmite corespondentul NewsIn.

Ministrul Transporturilor a declarat ca a identificat trei surse pentru obtinerea de fonduri pentru refacerea infrastructurii afectata de inundatii.

El a mentionat Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, imprumuturi de la Banca Europeana de Investitii si sumele obtinute de la Fondul Monetar International.

Berceanu a spus, insa, ca folosirea acestor bani ar putea duce la depasirea deficitului bugetar negociat cu FMI.

"Mai avem niste bani de la Banca Europeana de Investitii pe care nu putem sa-i cheltuim din cauza deficitului bugetar. Cu alte cuvinte, noi am avea de unde sa luam bani, problema e sa avem voie sa-i si folosim pentru ca folosindu-i depasim deficitul bugetar", a spus Berceanu.

Ministrul Transporturilor a precizat ca, dupa finalizarea evaluarii performantelor economice ale Romaniei, se va incerca o negociere separata cu FMI pe tema alocarii unor fonduri pentru refacerea infrastructurii afectata de inundatii.

"Suntem ca un bolnav de diabet care are bomboanele pe masa si dulceata in camara, dar daca mananca moare. Asta e problema noastra. Noi avem de unde sa luam bani. Nu n-avem o problema ca nu avem sursa de bani, avem o problema cu restrictia bugetara. Vom incerca o discutie separata cu Fondul pe aceasta tema", a spus Berceanu.

#berceanu, #deficit, #infrastructura, #inundatii, #refacere , #stiri FMI